Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

                                         Εργατικό Κέντρο Κοζάνης :1η Μάη – Απεργούμε και διεκδικούμε

Η 1η Μάη είναι ημέρα Απεργίας και Αγώνων, είναι και Ιστορική ημέρα για το εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας μας, όπως και για τους εργαζόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου.



Σε όλη την Ευρώπη και το κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα δέχονται σκληρή επίθεση αμφισβήτησης και κατάργησης από τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, που βάναυσα καταπατούνται, ξεθεμελιώνονται από την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα.

Τονίζουμε ότι η Πρωτομαγιά είναι ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ σε όλο τον κόσμο και όχι κινητή εορτή, όπως προσπαθεί η Κυβέρνηση να επιβάλλει στη χώρα μας.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι συνταξιούχοι, δίνουμε τον αγώνα ενάντια στις υφεσιακές μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν όλους μας και μας βυθίζουν στην φτώχεια, στην ανέχεια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οφείλουμε να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Μ. Τετάρτη 1η Μάη.

Όλοι μαζί για να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο, να ανατρέψουμε τις υφεσιακές μνημονιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που παράγουν μόνο ανεργία, απολύσεις, κοινωνικό αποκλεισμό, φτώχεια και ρατσισμό.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ 11:00 π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: