Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

                            
 -48ωρη απεργία των παιδικών σταθμών Κοζάνης, 23-24 Μαίου, νέα 48ωρη Δευτέρα-Τρίτη 27-28 Μαίου

-10-15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη το απόγευμα στην ΑΘήνα, στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τις συμβάσεις εργασίας. Αρκετά σωματεία εργαζομένων και ομιλίες, ξεχώρισε εκείνη του προέδρου του εργατικού κέντρου Λαυρίου.


-Απεργία και διαδήλωση από 300-400 εργαζόμενους του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου-χαρτου την Τετάρτη το μεσημέρι. Αποκλεισμένα αρκετά μαγαζιά και εκδοτικές επιχειρήσεις από απεργούς, δείτε ενημέρωση σε άλλη ανάρτηση εδώ.

-Δικαιώθηκαν λίγο πριν το δικαστήριο 5 εργαζόμενες σε ίδρυμα των Χανιων, μετά από επίσχεση 5 μηνών, και πληρώθηκαν τις οφειλόμενες αμοιβές τους. Η εργοδοσία του ιδρύματος επέβαλε να μην εκφράσουν ανοιχτά τη χαρά τους (!!!)

-2 απολύσεις στο Πράκτικερ Ιωαννίνων, συνέλευση εργαζομένων  την Κυριακή

-Συνεχίζουν την απεργία στη ΜΕΒΓΑΛ Αθήνας για 29η μέρα. Οι απεργοί  χειροκροτήθηκαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν.

-24ωρη απεργία χτες στα Fokas στη Θεσσαλονίκη, οι μισοί εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση ενώ είναι όλοι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο.

-4ωρες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ από σήμερα έως και την Κυριακή για τις απλήρωτες υπερωρίες. Με ψηφισμα καλούν τη ΔΕΗ να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι το 25% του τέλους της ΕΡΤ πάει στις λογαριασμό ανανεώσιμων πηγων ενέργειας.

-Σε επίσχεση κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Πρεβεζας μετά τη δικαστική άρνηση για εξυγίανση. Η ένωση χρωστάει 20 εκατ. και είναι μονόδρομος η εκποιηση περιουσιακών στοιχείων και το κλείσιμο.

-Απεργούν σήμερα οι ηλεκτροτεχνίτες και οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρείες που παίρνουν δουλειές της ΔΕΗ.

-15 εκατ. ζητάει η Adriatic lines από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ναυτικών για απεργία που έγινε το 2010.

-Με συνοδεία κάθε είδους μπατσογούρουνου έγινε χτες το βράδυ έλεγχος σε μαγαζιά στα Εξάρχεια από το ΣΔΟΕ.

-ΣυνδικαλΗστής του ΙΚΑ Ρεθύμνου πιάστηκε χτες να δωροδοκείται από συνταξιούχους για να εκκαθαρίζει νωρίτερα συντάξεις, μετά από καταγγελία δύο θυμάτων.

-Το πρόγραμμα απασχόλησης 400.000 ανέργων από οικογένειες που δεν δουλεύει κανείς σταμάτησε από την κομισιον,  αρνείται να πάνε πόροι του ΕΣΠΑ σε "κοινωφελείς " δραστηριότητες. Η τρόικα το είχε εγκρίνει και η κυβέρνηση το πέρασε σε νόμο.

-Νοθεία καταγγέλλει το ΠΑΜΕ στο συνέδριο του εργατικού κέντρου Αθήνας. Συμμετέχουν αντιπρόσωποι από σωματεία-φαντάσματα, αντιπρόσωποι ΔΕΚΟ-τραπεζών ψηφίζουν με επιστολές, ενώ αρκετά σωματεία πανελλαδικής εμβέλειας δεν πάνε στα τοπικά εργατικά κέντρα αλλά έρχονται στο ΕΚΑ, λένε.

-Εκδήλωση-Συζήτηση,εξ αναβολής Πέμπτη 30/5,7:30 μ.μ."Νέα εργασιακά καθεστώτα: Άνεργοι - Προσωρινοί - "Ωφελούμενοι" - Μπλοκάκηδες"  από τους εργαζομενους με μπλοκάκι στο Γκίνη.

-Εκθεση και συζητηση από την ένωση φωτορεπόρτερ "η είδηση υπό διωγμό", Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, στις 11π.μ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Συζητούν για την καταστολή που δέχονται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: