Κυριακή 19 Μαΐου 2013


Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-24η μέρα απεργίας στη ΜΕΒΓΑΛ Αθήνας από τους απλήρωτους εργαζόμενους εδώ και μήνες.



-24ωρη απεργία την Παρασκευή που θα συνεχιστεί με νέα 24ωρη τη Δευτέρα αποφάσισε το εργατικό κέντρο Λαυρίου ενάντια σε απολύσεις στο supermarket EXTRA. Πρόκειται για τη γνωστή πρώην αλυσίδα "Καταναλωτής" που απολύει εργαζόμενους και προσλαμβάνει με 370 € το μήνα.



-Εργαζόμενος με 5 παιδιά στη ΜΚΟ "Αντίρροπον" που δούλευε στην ανακύκλωση σκουπιδιών του δήμου Ελευσίνας χτύπησε άσχημα τα πόδια του από μηχάνημα την ώρα της δουλειάς. Ο δήμαρχος και ένας εκπρόσωπος της ΜΚΟ τον πίεσαν να μη δηλώσει το ατύχημα σαν εργατικό, είναι απλήρωτος πριν από το Πάσχα, το ίδιο και η σύζυγός του και δηλώνει "έχουμε ψοφήσει στην πείνα".



-Σε άλλη ΜΚΟ, την "Έδρα" στο Περιστέρι, μετά από αγώνα πολλών ημερών κατάφεραν να πληρωθούν οφειλές 3 μηνών περίπου 70 εργαζόμενοι.



-Παρέμβαση από αλληλέγγυους στη Σουηδία για τους απολυμένους των Μetropolis, ανάρτησαν πανό και μοίραζαν φυλλάδια στους θεατές της Eurovision.



-Παρεμβάσεις προγραμμάτισε το συνδικάτο οικοδόμων, Δευτέρα στο ΙΚΑ-Ιλιον και στη ΔΕΗ-Περιστέρι, Τρίτη στον ΟΑΕΔ Βύρωνα και στην Παλλήνη, στο ΙΚΑ-Περιστέρι και Γλυφάδα, την Τετάρτη στο ΙΚΑ-Μενίδι-Ιλιον και στους ΟΑΕΔ Γαλάτσι-Ιλιον.



-Δικαιώθηκε δικαστικά τεχνικός του Alpha που αρνήθηκε να υπογράψει νέα σύμβαση με μειωμένες αποδοχές. Το δικαστήριο επέβαλε στο σταθμό να του πληρώσει όλες τις αποδοχές μέχρι σήμερα και τα δικαστικά έξοδα.



-Κράτος και "Ιανός" διώκουν τον πρόεδρο του σωματείου βιβλίου χάρτου Θεσσαλονίκης προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κλάδο. Ο εργαζόμενος Γ.Γ. πέτυχε δικαστικά την καταβολή ανεξόφλητων υπερωριών αλλά έτυχε δυσμενούς μεταχείρισης, μεταθέσεων κλπ, κατέθεσε αγωγή που αν και είχε τη θετική γνωμάτευση του ΣΕΠΕ απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: