Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-Με χημικά επιτέθηκαν οι μπάτσοι σε κτηνοτρόφους που ζητούσαν από τα νέα αφεντικά της βιομηχανίας "Δωδώνη" να πληρωθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει εδώ και μήνες.
-Διδάσκουν αγώνα μια χούφτα εργαζόμενοι στο supermarket EXTRA στο Λαύριο, απεργούν αύριο ξανά, όπως κάνουν εδώ και 61 μέρες, ενάντια σε μία απόλυση και τις μειώσεις μισθών που θέλουν να επιβάλουν τα αφεντικά. Η αυριανή απεργία καλύπτεται από το εργατικό κέντρο Λαυρίου, αφού εκείνη που ανήγγειλε το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων χαρακτηρίστηκε παράνομη από  δικαστήριο σήμερα.

-Προφυλακίστηκε ο εφοπλιστής Ρέστης, ο  απατεώνας ολκής που ίδρυσε την FBB Bank και έπεζε με τα λεφτά της αγοράζοντας πλήθος εταιρειών ΜΜΕ. Για την προφυλάκιση χρησιμοποιήθηκε ένα δάνειο περίπου 7 εκατ. που είχε πάρει, ενώ αγνοήθηκαν όλες οι άλλες ρεμούλες του.
-Κατέθεσαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι οι  υπεύθυνοι της Μαρφίν που κρίθηκαν ένοχοι για τους 3 θανάτους εργαζομένων. Ο ένας μάλιστα εισέπραξε 22 χρόνια φυλάκιση και οι άλλοι μικρώτερες ποινές.

-Απεργία στα ξενοδοχεία της Εύβοιας αύριο με αίτημα την επαναπρόσληψη της νέας κοπέλας που δούλεψε 26 ώρες συνεχώς και λιποθύμισε από την κούραση.
-Σε ένα μεταλλεργάτη προσπάθησαν να φορτώσουν την ευθύνη της έκρηξης στο πλοίο FRIENDSHIPGAZ που σκότωσε 8 εργάτες πάνω στο μεροκάματο το 2008. Η προσπάθεια κατέπεσε και η απόφαση αναμένεται αύριο.

-Στη δίκη του Sea Diamond προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το πλήρωμα και κανείς δεν ασχολείται με το Λούη και τα τσιράκια του.

-Ενας μάπας στην Πάτρα έκανε ασφαλιστικά μέτρα στο δήμο επειδή έκαναν φασαρία και σκορπούσαν μυρωδιές οι εργαζόμενοι που... μαγείρευαν φαγητό για 120 πεινασμένους κάθε μέρα, σε οίκημα κοντά στο σπίτι του.

-Κλείνουν τα 10% των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, τα περισσότερα στην περιφέρεια, περίπου 80 σε σύνολο 750, άγνωστη η τύχη των εργαζόμενων.

-6 απολύσεις στον "Ολυμπο", ένας από το σωματείο και 2 από την εργασιακή επιτροπή.

-Ετοιμοι να αποδεχτούν και νέα μείωση 9,5% είναι οι συνδικαλησταράδες στο σύνδεσμο εργαζομένων σε ναυτιλία και τουρισμό. Προηγήθηκαν δύο μειώσεις 10% και 15%.

-Τζίφος οι 400.000 θέσεις εργασίας που έταξε ο Βρούτσης πριν μερικούς μήνες. Οι ευρωπαίοι δεν ενέκριναν καμία θέση να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, οδηγώντας τη χούντα να χρηματοδοτήσει μόλις 40.000 θέσεις από τον προϋπολογισμό. Οι όροι επαχθέστατοι, ηλικία κάτω των 29, μισθός  400 ..κάτι και να μην δουλεύει κανείς στην  οικογένεια.
-Χοντρό δούλεμα και ψέματα έριχναν επί μέρες  οι υπεύθυνοι της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε εργαζόμενους των Wind και Vodaphone  που καταγγέλουν την ίδρυση κοινής εταιρείας για να μειωθούν τα έξοδα των δύο εταιρειών. Αν και μιά τέτοια εταιρεία θεωρείται παράνομη, αφού ουσιαστικά θα νοικιάζει εργαζόμενους στον εαυτό της, οι εργαζόμενοι δεν μάσησαν και ετοιμάζονται για μαζικές παρεμβάσεις.


Για περισσότερα δείτε άλλες δημοσιεύσεις  στο
http://ergasiakodeltio.wordpress.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: