Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ούτε στα Γιαννιτσά

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Χρυσαυγιτες καταθέτουν στεφάνι στον ομαδικό τάφο εκτελεσθέντων από τους ναζί φωνάζοντας "τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες"!
τα βρύα διαθέτουν υψηλότερο δείκτη ευφυίας....
 

Μαζική η σημερινή αντίδραση στο τρισάγιο που τελέστηκε στον Ομαδικό Τάφο στα Γιαννιτσά, στην μνήμη των 120 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους.

Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα, περισσότεροι από 200 πολίτες, αντέδρασαν δυναμικά, στα 25 άτομα της Χρυσής Αυγής από την Κρύα Βρύση που παρευρέθησαν, παραταγμένοι, με λοστάρια στα κοντάρια της σημαίας, με μιλιταριστική παρουσία στο χώρο και με τον αετό του 3ου Ράιχ στις μπλούζες τους, φωνάζοντας το σύνθημα ''Τιμή στους χίτες στους ταγματασφαλίτες''.

Η δημοτική αρχή και η πολιτειακή ηγεσία απούσα με την παρουσία της. Με την ανοχή τους και την αδιαφορία τους, μέσα από κραυγές του κόσμου ''διώχτε τους!'' προτίμησαν να παρευρίσκονται στο χώρο οι συνεχιστές των δοσίλογων του ολοκαυτώματος των Γιαννιτσών.

Είμαστε ικανοποιημένοι που κανένας πολίτης δεν στάθηκε δίπλα από την Χρυσή Αυγή κατά την τέλεση του μνημοσύνου, καθιστώντας τους απομονωμένους και στο κοινωνικό περιθώριο.

Τελικώς κατέθεσαν το στεφάνι του παραλόγου, μετά το πέρας της εκδήλωσης, χαιρετώντας ναζιστικά και υπό την οργή του κόσμου που καταστέλλονταν από μία διμοιρία των ΜΑΤ. Αμέσως μετά αποχώρησαν και το στεφάνι της ντροπής, το στεφάνι των θυτών στα θύματα, κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ !
 Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών,
Σωματείο εργαζομένων Ελληνικής Υφαντουργίας,
Συνδικάτο οικοδόμων,
Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων,
Σωματείο εργαζομένων ΕΓΣ Γιαννιτσών,
Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Πέλλας,
Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, Ένωση συνταξιούχων Ι.Κ.Α.,
Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: