Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Εργασιακές ειδήσεις

-Μπάτσοι εισέβαλαν σήμερα στο νοσοκομείο "Παναγία" που είναι σε κατάληψη η είσοδός του από εργαζόμενους. Σε ερωτήσεις των εργαζομένων για την αιτία της εισβολής, οι μπάτσοι απαντούσαν λέγοντας σαχλαμάρες . Τελικά παραδέχτηλαν ότι τους πίεζε ο διευθυντής του "Αγίου Παύλου" συκοφαντώντας τους πως έπαιρναν πράγματα από το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν μηνύσεις και γιατί αυθαίρετα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κάποιοι από τους εργαζόμενους.

-Αθώοι ο Μουτζούρης και ο Σάββας Μχαήλ στη δίκη που έστησαν φασίστες, δείτε αναρτήσεις εδώ.

-Αναβλήθηκε η δίκη των 35 συνδικαλιστών μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ χτες, τους κατηγορούσαν για ρύπανση κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το 2011.

-Παράνομη κηρύχτηκε η απεργία στο ΔΟΛ από υπερπρόθυμους δικαστικούς, μετά από 48 απολύσεις σε δύο μέρες.

-Κλείνει το ΤΕΙ Κρήτης εν μέσω εξεταστικής για μία βδομάδα, η σύγκλητος έκρινε πως δεν έχουν τα χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.
-Σε απεργία οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, για δύο 3μερα, ενάντια σε 1500 διαθεσιμότητες-απολύσεις.
-Ακόμη 9 εργαζόμενοι απολύθηκαν από τα τσιμέντα Χαλκίδας, συνολικά έχουν απολυθεί 55 άτομα, περιπου 5% κάθε μήνα.
-48ωρη απεργία στο εργοστάσιο χημικών ΣΚΟΤ, μετά από τρεις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι έστησαν σωματείο για να παλέψουν στις συνεχείς μειώσεις αποδοχών, οι εργοδότες απέλυσαν 2 από τους πρωτεργάτες ίδρυσής του.

-50% φτάνει η ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τους προέδρους εργατικών κέντρων. Στην Κομοτινή έχουν κλείσει και τα 98 εργοστάσια που υπήρχαν, ενώ στη Φλώρινα είναι άνεργοι το 80% νέων κάτω των 30 ετών.

-Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το 15% των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, περίπου 2.200 άτομα.

-48ωρη απεργία στη ΣΕΚΑΠ, ο νέος ιδιοκτήτης Σαββίδης δεν έχει πληρώσει μισθούς επί 3 μήνες, ενώ η παραγωγή μειώθηκε στο μισό.
-"Οι φασίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι" ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις επειδή ο φασίστας του υπ. Υγείας το κλείνει.

-Κλείνει το καζίνο Ξάνθης και 138 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά, είναι  απλήρωτοι για μήνες.

-24ωρη απεργία χτες σε όλα τα νοσοκομεία που κλείνουν ενώ σήμερα είχαν 4ωρες στάσεις εργασίας οι εργαζομενοι στην ψυχική υγεία.

-Στο δρόμο του αγώνα οι εργαζόμενοι της ACS στον Αλιμο, που πετάχτηκαν απλήρωτοι στο δρόμο ενώ η επιχείρηση "πουλήθηκε και μεταφέρεται", το γνωστό κόλπο που έχουν βρει οι εργοδότες για να μην πληρώνουν, δείτε σχετική ανάρτηση εδώ.

-Η αισιόδοξη είδηση: ανακαταλύφθηκε το "κελί" στην Ηγουμενίτσα, φωτογραφίες σε άλλη ανάρτηση εδώ.

  https://ergasiakodeltio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: