Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

¨Εορδαία Ενάντια στον Φασισμό το Ρατσισμό και την Ξενοφοβία¨ Κίνηση ¨Απελάστε τον Ρατσισμό”: Αντιφασιστική συναυλία στην Πτολεμαΐδα την Κυριακή 20/10/2013

 Νέοι και νέες, πολίτες της Εορδαίας
Η αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαμαρτυρία, στις 20/12/13 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας πραγματοποιείται ανήμερα του ολοκαυτώματος του Μεσόβουνου Εορδαίας. Μια ημέρα βαριά, σαν την ιστορία του τόπου μας, μια ημέρα μνήμης και τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Είναι νωπή η μνήμη για τα εγκλήματα των φασιστών και των δοσίλογων συνεργατών τους που αιματοκύλισαν την χώρα μας, κάνοντας παρανάλωμα δεκάδες μαρτυρικά χωριά θύλακες αντίστασης που τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στον κατακτητή. Οι επίγονοι των φασιστικών καθαρμάτων, που φέρουν επάνω τους, όχι μόνο την περιβολή αλλά και την ιδεολογία τους απειλούν πάλι αυτή την χώρα. Αναθράφηκαν και μεγάλωσαν με την ανοχή και την συνενοχή αυτών που βύθισαν την χώρα στο σκοτάδι των μνημονίων, χειραγωγούνται από τους οικονομικούς κύκλους και προσπαθούν να σπείρουν το μίσος στην ελληνική κοινωνία. Χρόνια τώρα η δολοφονική οργάνωση της ΧΑ δρα ανενόχλητη και οπλίζεται. Διεισδύει στον κρατικό μηχανισμό κινείται στις παρυφές των δυνάμεων καταστολής, επιτίθεται σε μετανάστες έχει σαν στόχο την αριστερά και τους δημοκρατικούς πολίτες. Είναι το εργαλείο στα χέρια αυτών που προσπαθούν να κατασκευάσουν τις ανιστόρητες θεωρίες των δύο άκρων, να σπείρουν τον φόβο στην κοινωνία και να στρέψουν την προσοχή της μακριά από το δικό τους έγκλημα που θα καταχωρηθεί στην ιστορία σαν μνημονιακή κατοχή. Το άκρο βρίσκεται στα σκοτεινά δωμάτια της Ρηγίλης και έχει ¨πυρηνάρχες¨ τον Φαήλο, τον Λαζαρίδη, τον Κεδίκογλου και τον ίδιο τον Σαμαρά. Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί οι εμπνευστές και οι θιασάρχες στο θέατρο του παραλόγου, ενώ οι ηθοποιοί της παράστασης κάνουν πρόβες στα καμαρίνια του
ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το κακοστημένο θέατρο, οι μόνοι θεατές, οι μόνοι χειροκροτητές είναι η παρέα της ΔΗΜΑΡ. Το έχουμε φωνάξει πολλές φορές: Το άκρο στην χώρα μας είναι ένα , είναι σε σήψη και πρέπει να ακρωτηριαστεί.
Θα φροντίσουμε εμείς γι΄αυτό. Μαζί με το μεγάλο Δημοκρατικό Λαϊκό κίνημα που εξαπλώνεται στην χώρα, θα κάνουμε παρελθόν την αθλιότητα των μνημονίων και τις εγκληματικές προθέσεις ενός πολιτικού συστήματος που καταρρέει. Κανένας φασισμός δεν έχει θέση στην ζωή μας Κανενός είδους φασισμός δεν έχει θέση στην Εορδαία. Ο λαός της Εορδαίας και η νεολαία της περιοχής θα γίνουν ανάχωμα στον καθημερινό εκφασισμό. Η αλληλεγγύη και η ενότητα θα είναι η απάντηση απέναντι στον φασισμό τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες θα είναι η απάντηση στους πρωτεργάτες της εκτροπής. Αυτός ο λαός πολέμησε τον φασισμό, την δικτατορία και το αστυνομικό παρακράτος της δεξιάς μεταπολίτευσης και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Θα καθαρίσει το ¨σπίτι¨ του από τα ναζιστικά σκουπίδια. Αυτός ο λαός δεν φοβάται.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 20-10-13 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 6.30μμ
*ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ
¨ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ¨: ΛΙΓΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ*

Δεν υπάρχουν σχόλια: