Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ



Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2013

                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 1134



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται αντιμέτωποι με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις που προωθεί η συγκυβέρνηση κατόπιν εντολής της τρόικας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται ελλείψει πόρων και προσωπικού, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κώστας Ασκούνης κόπτεται για τις κρίσεις των Προϊσταμένων και με έγγραφο του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη ζητά την αναστολή τους.
Επικαλείται την εν εξελίξει «προσχηματική» διαδικασία αξιολόγησης Υπηρεσιών και Δομών στους Ο.Τ.Α., η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει και επηρεάζει τη διαδικασία κρίσεων των Προϊσταμένων. Επί της ουσίας, η παρέμβαση του κ. Κώστα Ασκούνη προς τον Υπουργό Εσωτερικών αποσκοπεί στη συνέχιση μίας αδιαφανούς και αναξιοκρατικής κρίσης και ανάδειξης στις θέσεις ευθύνης των Δήμων προσώπων που είναι «αρεστοί» στους Αιρετούς.
Έτσι φαίνεται πώς αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. την έννοια της αξιοκρατίας και της προώθησης ανθρώπων με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα στις θέσεις των Προϊσταμένων. Το έγγραφο του κ. Κώστα Ασκούνη μάλιστα, με αριθμ. πρωτ.: 3029/3-10-2013, φέρει και την ένδειξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ».
Εάν πράγματι θέλουν και ζητούν αξιοκρατία οι Αιρετοί και δεν ενδιαφέρονται μόνο για την παράταση ενός πλήρους διαβλητού συστήματος, προκειμένου με το υπάρχον σύστημα να φτάσουν στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, δεν θα προσυπογράψουν την παράταση της υφιστάμενης κατάστασης.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κώστα Ασκούνη να αποσύρει άμεσα την επιστολή του και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη να τηρήσει κατά γράμμα τα όσα προβλέπονται στη Νομοθεσία και στην σχετική εγκύκλιο που πολύ πρόσφατα έστειλε στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Σε κάθε άλλη περίπτωση και με δεδομένο πως τροποποιήσεις Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) δεν επιτρέπεται να γίνουν έξι (6) μήνες πριν τη διεξαγωγή των Δημοτικών εκλογών, θα πρόκειται για «ωμή παρέμβαση» προεκλογικού χαρακτήρα σε βάρος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της χρηστής Διοίκησης και της καλής λειτουργίας των υπηρεσιών της.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αυτό είναι το πρόβλημά σου; Θεωρείς ότι η επιλογή είναι αυτή που πρέπει με το υπάρχον σύστημα; Δες γύρω σου, ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ και ρεμπεσκέδες... Δεν είναι πανάκεια τα τυπικά προσόντα, πάνω απ' όλα μετρά ο άνθρωπος, το φιλότιμο του και η διάθεσή του για προσφορά. Αλλά θα μου πεις δημόσιο είναι ... ε καλά!

Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ είπε...

ευχαριστούμε για την άποψη. Άποψή μας είναι ότι οι υπάλληλοι πρέπει να κρίνονται με βάση τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προσόντα τους και όχι τα τυπικά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μετράει η προυπηρεσία στον ιδιωτικό/ ελεύθερο τομέα και προπαντώς η γνώση του αντικειμένου και οι ικανότητες συνεργασίας. Αλλά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΔΕΝ λέει αυτά για την οποία την κατηγορείς.