Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Ο.Τ.Α.           Ν.  ΚΟΖΑΝΗΣ     


             

Ο Σύλλογος υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης στις 11 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Τρίτη  και ώρα 10:00 πραγματοποίησε στην πόλη της Κοζάνης (αίθουσα Κοβενταρείου Ιδρύματος) την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση (διοικητικοοικονομικός απολογισμός), την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο χρόνο, και τη βράβευση των παιδιών συναδέλφων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά.


Επίσης  συγκεντρώθηκαν φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης.


Στη συνέχεια συζητήθηκαν κλαδικά θέματα.


Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο (ύστερα από σχετική πρόταση του Προεδρείου) να   προβεί σε διεργασίες με τους άλλους δύο συλλόγους των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας για συνένωση και δημιουργία ενός συλλόγου υπαλλήλων Ο.Τ.Α. στο Νομό («Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»).



Ακολούθως εκδόθηκε και το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ


____________________________



Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε  τη δύσκολη αυτή περίοδο για τα εξής:

·           Με τον καθημερινό και διαρκή αγώνα μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις υπηρετούν.

·           Άμεση αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.  Επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.

·           Ενιαίο, δίκαιο και αξιοκρατικό Μισθολόγιο (πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διασφάλιση της μισθολογικής εξέλιξης χωρίς περιορισμούς).

·           Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Διασφάλιση της λειτουργίας των Προνοιακών Δομών, «Βοήθεια στο σπίτι» κ.λ.π. με εξασφάλιση της χρηματοδότησης). 

·           Υπεράσπιση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των παιδικών  και Βρεφονηπιακών Σταθμών των Ο.Τ.Α.  (Αναβάθμιση του Δημοσίου και Παιδαγωγικού ρόλου, Πρόσληψη μονίμου προσωπικού,  Βελτίωση συνθηκών εργασίας, Συνεχής επιμόρφωση του υπηρετούντος προσωπικού, την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας κ.α.)

·           Αποτροπή κάθε προσπάθειας απόλυσης εργαζομένου μέσω της διαθεσιμότητας. Ενιαία, μόνιμη και σταθερή εργασία.

·           Αποδοχή στο σύνολο της πρότασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ένταξη στα Β.Α.Ε.

·           Αυστηρή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων.

·           Την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στην Επικουρική Σύνταξη και στο Εφάπαξ, στην Υγειονομική και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη.

·           Επαναχορήγηση  παροχών στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ που καταργήθηκαν με τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ κ.λ.π.

·           Κατάργηση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και των προγραμμάτων μέσω Ε.Σ.Π.Α., όπως και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, που έρχονται να εμβολίσουν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα ανοίγοντας το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στους εργαζόμενους, διαμορφώνοντας μισθούς και μεροκάματα πείνας και εξαθλίωσης των 420,00 τον μήνα ή 17,00 ευρώ την μέρα και των 490,00 ή 19,00 ευρώ αντίστοιχα για οκτάωρη απασχόληση.

·           Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.

·           Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.

·           Υπεράσπιση των Δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όχι στο ξεπούλημα των Δ.Ε.Κ.Ο., των στρατηγικής σημασίας Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.

Όσο συνεχίζεται η ανάλγητη πολιτική των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, της φορολεηλασίας, της υποβάθμισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατάργησης των κοινωνικών αγαθών, όσο η πολιτική της ύφεσης θα τροφοδοτεί την ανεργία, καταστρέφοντας και την κοινωνία και την οικονομία, τόσο ο αγώνας των εργαζομένων θα πρέπει να συνεχίζεται με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση μέχρι την ακύρωση των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών που υπαγορεύουν οι δανειστές-κερδοσκόποι.



ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!

ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΗΘΟΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ  ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!




 Κοζάνη   12-02-2014


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΛΑΓΙΩΡΓΟΣ       



Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        

ΙΩΣΗΦ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ



________________________________________________________



Ζαφειράκη    6,                                                   

Κοζάνη          501 00

Τηλέφωνο - FAX  2461037179

e-mail: sypota@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: