Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014


Επτά αλλαγές προωθεί στο Δημόσιο για να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2014 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τεθεί σε διαβούλευση ο νόμος για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με βασικά κριτήρια τις γραπτές εξετάσεις και τη συνέντευξη. Οι 7 αλλαγές ως το τέλος του 2014 θα είναι: 
-Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ
 -Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων
 -Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων
 -Έλεγχος των 35.000 μονιμοποιήσεων συμβασιούχων. Όποιοι εντοπιστούν να μην κατέχουν τα τυπικά προσόντα θα απολυθούν. -Συνέχιση της καταγραφής και αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Όπου διαπιστωθεί επικάλυψη αρμοδιοτήτων θα προχωρήσουν καταργήσεις ή συγχωνεύσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα απολύσεις.
 -Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα 
 -Μείωση γραφειοκρατίας, μέσω συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ, που μελετά την άρση των διοικητικών βαρών κατά 25% σε 13 τομείς της οικονομίας, που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα. 
Πηγή: www.lifo.gr


Επτά αλλαγές προωθεί στο Δημόσιο για να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2014 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τεθεί σε διαβούλευση ο νόμος για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με βασικά κριτήρια τις γραπτές εξετάσεις και τη συνέντευξη. Οι 7 αλλαγές ως το τέλος του 2014 θα είναι: -Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ -Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων -Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων -Έλεγχος των 35.000 μονιμοποιήσεων συμβασιούχων. Όποιοι εντοπιστούν να μην κατέχουν τα τυπικά προσόντα θα απολυθούν. -Συνέχιση της καταγραφής και αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Όπου διαπιστωθεί επικάλυψη αρμοδιοτήτων θα προχωρήσουν καταργήσεις ή συγχωνεύσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα απολύσεις. -Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα -Μείωση γραφειοκρατίας, μέσω συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ, που μελετά την άρση των διοικητικών βαρών κατά 25% σε 13 τομείς της οικονομίας, που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: