Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Παράνομη για τυπικούς λόγους η αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση - όχι όμως προσωρινά εκτελεστή



Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η αποχή της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, μετά την αγωγή που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν επέβαλε τη διακοπή της ώς την έφεση και δεν κήρυξε την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή, όπως ζητούσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητής Μεταρρύθμισης.

Το δικαστήριο έκρινε παράνομη την αποχή αναγνωρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξή της αποχής, όπως για παράδειγμα ότι θα έπρεπε να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην εκτελεστική της επιτροπή.

Για «νίκη» της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο, σε δηλώσεις της στο Βήμα, η εργατολόγος και εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Μαρία Τσίπρα.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.
»Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

»Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει στη 1 το μεσημέρι για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Στην αγωγή, το Δημόσιο -που εκπροσωπείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης- ζητούσε να:
  • αναγνωρισθεί ότι η αποχή διαρκείας που κήρυξε η εναγόμενη με την από 13.5.2014 εξώδικη γνωστοποίησή της και αφορά αποχή διαρκείας των μελών της από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών είναι παράνομη και περαιτέρω καταχρηστική.
  • διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω αποχής και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον.
  • να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρόμοιων αιτημάτων.
  • να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.
Από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: