Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Κυρ. Μητσοτάκης (ο ανελθών αξιοκρατικά) επειμένων:

Πιστός στην άποψή του ότι ο στόχος των 15.000 απολύσεων την περίοδο 2013 – 2014 από το Δημόσιο πρέπει να τηρηθεί καθώς αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταρρύθμισης μιλώντας «Μega».
Ο  υπουργός Διοικητικής υποστήριξε πως η επίτευξη των στόχων από κάθε υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να θέσει άλλα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα όπως οι φοροελαφρύνσεις, ενώ σχετικά με το θέμα των «δεξαμενών» από τις οποίες θα γίνουν οι απολύσεις δήλωσε:
«Τρεις είναι οι μεγάλες κατηγορίες που θα τροφοδοτήσουν αυτόν τον αριθμό, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δεν θα επανατοποθετηθούν, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από ΝΠΙΔ των οποίων το μέγεθος πρέπει να περιοριστεί – αυτή η δεξαμενή είναι μικρότερη – , πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι καθώς και όσοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά και βέβαια εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε να αναγνωριστούν ως απολυμένοι όσοι υπάλληλοι είχαν παραμείνει στο Δημόσιο με καθεστώς προσωρινής προστασίας για πολλά χρόνια».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος και δεν πρόκειται να κάτσει στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια τον αποκαλούσαν «γερμανοτσολιά και φασίστα». «Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς θα επιστρέψουν στο κόμμα της Ν.Δ. άνθρωποι με τόσο λαϊκιστικό λόγο», είπε χαρακτηριστικά.
Αποφεύγοντας να μπει «σε ονοματολογία» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «από τα δεξιά της Ν.Δ. αρθρώθηκε ένας λόγος αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός και εγώ πιστεύω ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτό. Κάποιοι από αυτούς που έφυγαν έκαναν καλό στη Νέα Δημοκρατία».

http://www.efsyn.gr/?p=226912

Δεν υπάρχουν σχόλια: