Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Σε συμφωνία για την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους εκπροσώπους των δανειστών, έχει καταλήξει σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση, η οποία φαίνεται, μεταξύ άλλων να προκρίνει τις λύσεις του μισθολογίου δύο ταχυτήτων για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και περί τις 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο, μέχρι το τελος του έτους, ωστε να καλυφθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων που είχε τεθεί στην αρχή του 2014.
Τα παραπάνω, αποτελούν αιτήματα της τρόικας, η οποία φαίνεται να ζητάει, προκειμένου να έρθει στην Αθήνα -πράγμα το οποίο θα συμβεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία την 7η Νοεμβρίου- τέσσερα πράγαματα.
Το πρώτο, είναι ένα σαφές σχέδιο για το Νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο (με αυξομειώσεις μισθών) το οποίο θα έχει και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα 5.500 απολύσεις ως τα Χριστούγεννα. Το δεύτερο, σύμφωνα με το "Βήμα" είναι μια πρόταση της κυβέρνησης για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέο συνδικαλιστικό νόμο και θεσμοθέτηση του λοκάουτ.
Το τρίτο, μια πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος του ΦΠΑ με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το τέταρτο μια πρόταση της κυβέρνησης για νέο Ασφαλιστικό με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που ολοκληρώνονται.  
Τα παραπάνω άλλωστε αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο αναθεωρημένο μνημόνιο που οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: