Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ε.E.ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.



Αθήνα, 10 Μαρτίου 2015

                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 206





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους που απασχολούνται στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δύο μήνες, καθώς επίσης και την έγκαιρη και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (κάθε 10 του μήνα) καταβολής της μισθοδοσίας τους.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, όπως και όλοι όσοι απασχολούνται στις Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α. διεκδικούν τη σύσταση Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Ε.Υ. των Δήμων και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και του προσωπικού, καθώς επίσης και τη συνέχιση χωρίς κανένα εμπόδιο της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.) προς όφελος των πολιτών και όχι των ιδιωτών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τη Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας μαζί με όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν και αυτοί τη γενναία χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α., την απρόσκοπτη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και να υποστηρίξουν τις διεκδικήσεις του προσωπικού σε αυτές που παραμένει απλήρωτο.

Τέλος, θα πρέπει τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών να δώσουν οριστική λύση στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές και να εκταμιεύσουν ΑΜΕΣΑ τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
       Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                            Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: