Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ THN TΕΤΑΡΤΗ 27 MAIOY 2015 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.



                                                                                    Αθήνα, 26 Μαΐου  2015

                                                                               Αριθμ. Πρωτ: 646




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους δύο (2) εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς που παραπέμπονται σε δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης γιατί έκαναν το απλό, εκτέλεσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και προάσπισαν ταυτόχρονα τη Δημόσια Περιουσία.

          Η καταδίκη τους σε πρώτο βαθμό με εξοντωτικές ποινές αλλά και οι οικονομικές αποζημιώσεις που ζητούνται έχουν ένα και μοναδικό στόχο την επικράτηση κλίματος φόβου ώστε κανένας υπηρεσιακός παράγοντας να μην αναλαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος.

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της εργασίας και ζητά την αθώωση των συναδέλφων και καλεί τόσο τους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς όσο και τα συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Νομό Θεσσαλονίκης να παραβρεθούν στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 11.00 το πρωί την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2015.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

     Θέμης Μπαλασόπουλος                           Βασίλης Πετρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: