Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Θέμα καταλογισμού στον πρώην δήμο Ελλησπόντου?

ε,ε,ε,ε χμχμ , γκουχ γκουχ

Βαριά καμπάνα περιμένει όσους με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχουν εμπλακεί στις πληρωμές του πρώην Καποδοστριακού Δήμου Ελλησπόντου την περίοδο 1999~2006.
Πρόκειται για περίοδο που αφορά την διοίκηση του πρώην Δημάρχου Κυριάκου Τσανακτσίδη.
Την έρευνα στα τιμολόγια δαπανών για αυτή την περίοδο διεξάγει ο επίτροπος (υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών) και σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews.gr έχει προχωρήσει σε καταλογισμό ύψους 4 εκ €,  με την έρευνα να ολοκληρώνεται.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο επίτροπος από την έρευνα που διεξάγει απορρίπτει τιμολόγια λόγο νομιμότητας που είχαν πληρωθεί από το ταμείο του Δήμου και ζητά να πληρωθούν –καταλογίζει δηλαδή τα ποσά – από τα πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στις πληρωμές, όπως αντιδήμαρχοι, ταμίες του δήμου η και άτομα που συμμετείχαν σε επιτροπές παραλαβής. Η έρευνα έχει βγάλει απίστευτες περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος όπως αγορά φιαλών με αλκοολούχα ποτά, ταβέρνες και πολλά άλλα.
Παλιότερη έρευνα για τους ίδιους λόγους είχε δείξει επίσης παραβάσεις και επιδώθηκε καταλογισμός ύψους 800.000 € στον πρώην δήμαρχο Κυριάκο Τσανακτσίδη. Η παραπάνω υπόθεση έχει δημιουργήσει αναστάτωση και ανησυχία σε πολλούς από τους υπαλλήλους αλλά και αιρετούς εκείνης της περιόδου όπου ξαφνικά βλέπουν να τους καταλογίζονται ποσά που δεν είναι καθόλου ασήμαντα.
Η υπόθεση του πρώην δήμου Ελλησπόντου έχει γίνει φόβος και τρόμος για πολλούς αυτοδιοικητικούς που θεωρούν ότι μπορεί να βρεθούν από την μια στιγμή στην άλλη μπλεγμένοι στα δίκτυα των ερευνών του επιτρόπου.

 http://www.vetonews.gr/paraskinio/item/25555-varia-kampana-4-ek-apo-katalogismo-se-prosopa-tou-proin-dimou-ellispontou
 http://www.vetonews.gr/paraskinio/item/25555-varia-kampana-4-ek-apo-katalogismo-se-prosopa-tou-proin-dimou-ellispontou ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/paraskinio/item/25555-varia-kampana-4-ek-apo-katalogismo-se-prosopa-tou-proin-dimou-ellispontou

Δεν υπάρχουν σχόλια: