Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Το πρόγραμμα της ολοήμερης δράσης για τους πρόσφυγες την Κυριακή 25 Οκτώβρη



Η Πρωτοβουλία Κοζάνης για την Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες στην Ειδομένη σας καλεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην Αποθήκη του ΟΣΕ στην εκδήλωση ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΖΑΝΗ – ΕΙΔΟΜΕΝΗ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά και εφήβους, ομιλίες, συναυλίες και επιτόπου συγκέντρωση και κατανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Το πρόγραμμα της ημέρας συγκεκριμένα είναι:
12:00    Παραμύθια Παντός Καιρού. Μια ‘παραμυθοσαλάτα’ στην οποία οι έννοιες του καλού και του κακού χάνονται όταν μπαίνει το παιχνίδι. Για παιδιά 3-12 χρονών.
Συντελεστές: Ελάτε Να Μας Δείτε.
4:00      Προβολή ταινιών μικρού μήκους
6:00      Ομιλίες – Συζήτηση
            Σπύρος Μαρκέτος – Ιστορικός, «Πρόσφυγες και Καπιταλισμός»
            Βασίλης Τσαρτσάνης – Κινηματογραφιστής, «Ειδομένη»
            Μαζέν Σακούρ – Φοιτητής ΤΕΙ Κοζάνης «Αναμνήσεις από τη Συρία»
            Χασλάν Συριανός – Γιατρός Γ.Ν. Γρεβενών «Το σήμερα και το αύριο ενός     λαού»
8:30      Προς φυγή (δρώμενο εφήβων). Επιμ. Στέλιος Χλιαράς, Αργυρώ Κουρλίτη, Μουσική: Μάκης Καβούκας,  Σκην. – Κοστ.: Φανή Ρόκα, Εύη Μιμίκου
9:00      Συναυλίες
            Night Trains
            Κώστας Τζαναμπέτης, Νέστωρ Σταθόπουλος, Αργύρης Φτάκας
            Σπύρος Μπαλατσούκας, Τόλης Νήρας, Νίκος Πογιατζής
            Άπνοια
Παράλληλα θα γίνεται προβολή φωτογραφιών των κινηματογραφιστών Β. Τσαρτσάνη και Μορτέζα Τζαφαρί. Τη μουσική της εκδήλωσης επιμελείται ο Μάκης Καβούκας.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης καλούμε σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες της πόλης και μεμονωμένους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας συντονισμένης έμπρακτης συμπαράστασης στους πρόσφυγες που διέρχονται από την Ειδομένη (ο χειμώνας έχει φτάσει και οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες).
Η Πρωτοβουλία θα αναλάβει την ενδεδειγμένη κατανομή των πραγμάτων σε κατηγορίες και την μεταφορά τους στην Ειδομένη, έπειτα από συνεννόηση με τις ομάδες-συλλογικότητες που έχουν αναλάβει τη διάθεση τους στους πρόσφυγες.
Πιο συγκεκριμένα συλλέγουμε:
ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες, μπιμπερό, πιπίλες
ΤΡΟΦΙΜΑ: ξηροί καρποί & σταφίδες, κρουασάν, παστέλια, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, χυμοί, γάλα εβαπορέ, γάλα από 6 μηνών, κονσέρβες, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, καραμελοειδή για παιδιά (γλειφιντζούρια, ζελεδάκια, κλπ)
ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ: ΜΟΝΟ αδιάβροχα, μπουφάν, γάντια, σκούφοι, κασκόλ, γάντια βρεφικά, καπέλα με γείσο, παπούτσια.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: σακίδια, σακούλες μαναβικής & σακούλες μεγαλύτερες για συσκευασία ρούχων, κουτάλια πλαστικά, υπνόσακοι, κουβέρτες φλις, μάρσιποι, σκηνές

Δεν υπάρχουν σχόλια: