Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δημοσιότητα του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ (2007-2013)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ    Αθήνα, 8 / 3 / 2016             ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΕΚΛΟΓΩΝ         Αριθμ. Πρωτ.: <οικ.> 7404
Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση : Ευαγγελιστρίας 2                                       Προς: τους Δήμους όλης της χώρας
Ταχ. Κωδ. : 10183                                                                           - Γραφεία Δημάρχων
Πληροφορίες : Κατερίνα Κορμανού                                               - Όλα τα Ληξιαρχεία τους
Τηλέφωνο κέντρο : 213-136-1007
e-mail : kkormanou@ypes.gr
FAX : 213-136-1167

Θέμα: Δημοσιότητα του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ (2007-2013)

Σχετικά:
1. Η με αριθμό πρωτ. 153.229/ΨΣ7007-Α2/30-04-2009 Απόφαση Ένταξης του έργου με τίτλο «Εθνικό Ληξιαρχείο» και MIS 270966 στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και των συνημμένων αυτής, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
2. Η με αριθμό πρωτ. 3852/13-1-2009 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών περί ορισμού της ΚτΠ ΑΕ ως δικαιούχου για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Ληξιαρχείου».
3. Η από τον Ιανουάριο 2009 Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ του ΥΠΕΣ και της ΚτΠ ΑΕ για την  λοποίηση του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
4. Το με αριθμό πρωτ. Φ.131360/2613/31-1-2014 έγγραφό μας με θέμα «Ορισμός  πευθύνων ανά Ληξιαρχείο για την υποστήριξη και ομαλή εκτέλεση του Έργου «Εθνικό  Ληξιαρχείο»».
Σε συνέχει των ανωτέρω, σας ανακοινώνουμε τα παρακάτω :


Α. Εισαγωγή – Σκοπιμότητα και πρόοδος Έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο»
Στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκληση» έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του καίριας σημασίας και πανελλαδικής εμβέλειας έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο», όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από τον Ιανουάριο 2014.
Το έργο αφορά στη δημιουργία υποδομής Εθνικού Ληξιαρχείου, όπου θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο όλες οι νέες ληξιαρχικές πράξεις που δηλώνονται / δημιουργούνται στα Ληξιαρχεία, καθώς και στη δημιουργία ψηφιακού αρχείου από τις υφιστάμενες ληξιαρχικές πράξεις που είναι καταχωρημένες στα βιβλία των Ληξιαρχείων της χώρας. Το εν λόγω έργο καλύπτει το σύνολο των Δήμων της χώρας και υλοποιείται μέσω εννέα (9) Υποέργων από διαφορετικούς Αναδόχους (Υποέργα 1-7, 9) ή με Ίδια Μέσα (Υποέργο 8).
Β. Πρόοδος Υποέργων 3-7 «Ψηφιοποίησης Ληξιαρχικών Πράξεων Ληξιαρχείων Ομάδων Α’ – Ε’» του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο»
Τα Υποέργα 3-7 αφορούν την ψηφιοποίηση με τη μέθοδο της σάρωσης και της καταχώρησης των Ληξιαρχικών Πράξεων (ΛΠ) που τηρούνται χειρόγραφα σε όλα τα Ληξιαρχεία της χώρας και τη μετάπτωσή τους στην Κεντρική Υποδομή του Εθνικού Ληξιαρχείου στο ΥΠΕΣ.
Τα Υποέργα 4 (Ομάδα Β’: Ληξιαρχεία Υπολοίπου Αττικής – Νήσων Βορείου Αιγαίου - Κρήτης), 6
(Ομάδα Δ’: Ληξιαρχεία Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων – Πελοποννήσου) και 7 (Ομάδα Ε’: Ληξιαρχεία Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας – Ηπείρου) ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2015, ενώ τα Υποέργα 3 (Ομάδα Α’: Ληξιαρχεία Αθηνών – Δωδεκανήσου - Κυκλάδων) και 5 (Ομάδα Γ’: Ληξιαρχεία Μακεδονίας - Θράκης) βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2016.
Γ. Υποχρέωση δημοσιότητας του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού
Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ (2007-2013)
Καθώς το έργο «Εθνικό Ληξιαρχείο» υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ, υπάρχει η υποχρέωση ανάρτησης προσωρινής πινακίδας τόσο κατά την υλοποίηση του έργου, όσο και μόνιμης πινακίδας με την ολοκλήρωσή του, με όλα τα απαραίτητα λογότυπα και πληροφορίες, όπως αυτά ορίζονται στον «Επικοινωνιακό Οδηγό για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Η δημιουργία των πινακίδων θα πραγματοποιηθεί με τη φροντίδα των Αναδόχων των προαναφερθέντων Υποέργων, οι οποίοι πρόκειται να αποστείλουν κατά το προσεχές διάστημα ταχυδρομικώς προσωρινές πινακίδες σε επιλεγμένα Ληξιαρχεία των Υποέργων 3 και 5 (βάσει της ολοκλήρωσης της σάρωσης έως τέλη 2015) ή μόνιμες πινακίδες σε όλα τα Ληξιαρχεία των Υποέργων 4, 6 και 7.
Στόχος είναι οι πινακίδες να τοποθετηθούν σε σημεία όπου το εξυπηρετούμενο κοινό έχει συχνή πρόσβαση, ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή έκθεση και να ενημερώνεται ο Έλληνας πολίτης για τη διεξαγωγή/ολοκλήρωση του έργου. Σε κάθε περίπτωση, τα σημεία που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι προστατευμένα από το ενδεχόμενο ζημιών από ανθρώπινο χέρι ή από φυσικές καταστροφές. Οι προσωρινές πινακίδες θα πρέπει να παραμείνουν στο χώρο των Ληξιαρχείων έως ότου εγκατασταθούν οι μόνιμες πινακίδες όταν ολοκληρωθεί το έργο.
Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε ο εκάστοτε Ληξίαρχος ή ο υπεύθυνος που έχει οριστεί, οφείλουν να προχωρήσουν στην ανάρτηση της πινακίδας σε κεντρικό σημείο του Ληξιαρχείου και εντός πέντε (5) ημερών από την παραλαβή να αποστείλουν ψηφιακό φωτογραφικό υλικό της πινακίδας στην ΚτΠ ΑΕ (που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου) στο email: opsel@ktpae.gr. Στον τίτλο του e-mail παρακαλείστε να αναφέρετε «Φωτογραφίες Εθνικό Ληξιαρχείο - Όνομα Ληξιαρχείου, Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας».
Η λήψη των φωτογραφιών στο χώρο θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια στοιχεία αναγνώρισης της εντοπιότητας του Ληξιαρχείου (πινακίδα Δήμου εντός του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ληξιαρχείο). Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης, καθαρές (προσοχή μην είναι θολές ή κουνημένες) και να διακρίνονται εύκολα τόσο ο χώρος του γραφείου του Ληξιαρχείου όσο και οι πληροφορίες της αναρτημένης πινακίδας. Παρακαλείστε να αποστείλετε τουλάχιστον τέσσερις φωτογραφίες, ως εξής:
• μια φωτογραφία τουλάχιστον, όπου θα φαίνεται η πινακίδα εντοπιότητας του Ληξιαρχείου/ Δήμου,
• δύο φωτογραφίες τουλάχιστον του ευρύτερου χώρου (zoom out), όπου έχει τοποθετηθεί η προσωρινή ή μόνιμη πινακίδα του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο» από διαφορετική γωνία η κάθε φωτογραφία και • μια φωτογραφία τουλάχιστον, όπου θα φαίνεται από μεγαλύτερη εγγύτητα (zoom in) η προσωρινή ή μόνιμη πινακίδα του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο» στο χώρο.
Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση της προθεσμίας, καθώς οι φωτογραφίες αυτές πρέπει να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», η οποία διενεργεί τη διοικητική επαλήθευση του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο».
Ως σύνδεσμος επικοινωνίας για την υποστήριξη σε θέματα που πιθανόν ανακύψουν, ορίζεται η κ. Παπαδάκη Κέλλυ, Στέλεχος της ΚτΠ ΑΕ. Για τυχόν ερωτήματά σας μπορείτε να επικοινωνείτε στους ακόλουθους τηλεφωνικούς αριθμούς: 213 13 00 708 και 213 13 00 772.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.
Ο Διευθυντής
Στρατής Μαραγκός
Συντονιστής ΟΔΔΕ
Κοινοποίηση (με FAX) : Εθν. Ληξιαρχείου-Μητρώου Πολιτών
1. Κ.Ε.Δ.Ε.
Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Τ.Κ. 10678, Αθήνα
2. ΚτΠ ΑΕ
Χανδρή 3, Τ.Κ. 18346, Μοσχάτο (fax : 213 1300800)
3. GLOBO TECHNOLOGIES AE
Αριστοτέλους 78 και Ψαρών 37Α, Τ.Κ. 15232, Χαλάνδρι (fax : 210 6466165)
4. Ένωση Εταιριών ALTEC AE – MASTER AE – OTS AE – QnR AE
Πάτμου 12, Τ.Κ. 151 23, Μαρούσι (fax : 210 6872687)
Εσωτερική Διανομή (με e-mail):
1. Γραφείο Υπουργού
2. Γραφείο Γενικού Γραμματέα
3. Γραφείο Γενικού Διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εκλογών
4. Δ/νση Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης
5. Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: