Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



Αθήνα, 26 Απριλίου 2016

                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 400






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μια περίοδο που όλοι αναγνωρίζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χώρα είναι η τεράστια ανεργία, που εξαθλιώνει και περιθωριοποιεί μεγάλο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, εντύπωση προκαλούν τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 184/30-12-2015) παρατάθηκαν οι συμβάσεις των εν ενεργεία συμβασιούχων μέχρι το τέλος του 2016, γεγονός που ήταν γνωστό και στη Διοίκηση του Δήμου πριν ακόμη δημοσιευθεί. Δυστυχώς η ερασιτεχνική διαχείριση του θέματος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οδήγησε τελικά τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου στο σημείο να καταγγείλει τις συμβάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων για τους «δικούς του» λόγους. 

Γεγονός που είναι απαράδεκτο όχι μόνο γιατί οδηγούνται στο δρόμο εργαζόμενοι που δεν έχουν πλέον καν το δικαίωμα να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας, αλλά και γιατί οι απολυθέντες πλέον εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν και θα κερδίσουν (μιας και νομίμως παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους) να αποζημιωθούν πλήρως ακόμη και χωρίς να παρέχουν την εργασία για την οποία προσλήφθηκαν.

Καλούμε τον Δήμαρχου Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση να ανακαλέσει την πράξη καταγγελίας των συμβάσεων των εργαζομένων και να αναζητήσει  την λύση στο αρμόδιο Υπουργείο, που μετά από παρέμβαση και της Ομοσπονδίας μας γνωρίζουμε πως δρομολογεί σχετική νομοθετική ρύθμιση για την διευθέτηση του θέματος. Η «εύκολη λύση» της απόλυσης εργαζομένων σε αυτήν ιδιαίτερα την χρονική και οικονομική συγκυρία δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση καν επιλογή!!!

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                         Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: