Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Για τις μετακινήσεις υπαλλήλων Δήμων από Δημοτική Ενότητα σε άλλη Δημοτική Ενότητα



Συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έξαρση στα εργατικά ατυχήματα που λαμβάνουν πλέον  εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις, αλλά οι αρμόδιοι, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, συνεχίζουν να αδιαφορούν για τους κινδύνους  που  ελλοχεύει η αδιαφορία μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και η μη απόδοση των ειδών ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους.       
Οι καθημερινές ή ολιγοήμερες μετακινήσεις υπαλλήλων από την έδρα τους στις Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες για εργασία, λόγω της έλλειψης ή/και της ανορθολογικής κατανομής προσωπικού θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί με νόμους.
 Δηλαδή θα πρέπει οι μετακινήσεις να γίνονται κατόπιν έγγραφης εντολής της υπηρεσίας με υπηρεσιακά οχήματα που θα πρέπει να  έχουν τις απαραίτητες άδειες (ασφάλειες κλπ),να είναι σε ασφαλή λειτουργική κατάσταση  και να έχουν περάσει με επιτυχία τους απαραίτητους ελέγχους (ΚΤΕΟ κλπ) ή με ιδιωτικής χρήσης οχήματα με επί πλέον πρόβλεψη της αντίστοιχης αποζημίωσης όταν προβλέπεται.
Τέλος επισημαίνουμε τον καταλογισμό ευθυνών που δύναται να επιρριφθούν στους χρήστες των οχημάτων που κινούνται χωρίς τα νόμιμα εκδιδόμενα δικαιολογητικά του γραφείου κίνησης. 
Υπενθυμίζουμε ότι δεν πρέπει να εκτελούνται αυθαίρετες εντολές κίνησης οχημάτων που δίνονται από αναρμόδια πρόσωπα ή αντιβαίνουν σε περιορισμούς και απαγορεύσεις σύμφωνα με την κείμενη  νομοθεσία.
              
 Από το Δ.Σ.του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης





Δεν υπάρχουν σχόλια: