Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Γεροβασίλη: Συνεχίζουμε την πολιτική Βερναρδάκη στο δημόσιο

ΠΗΓΗ
Τη συνέχιση της πολιτικής του Χριστόφορου Βερναρδάκη στο δημόσιο επιβεβαίωσε η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής παράδοσης του υπουργείου.
“Πιάνουμε το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προκάτοχοι μου υπουργοί ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης”, είπε χαρακτηριστικά ή κ. Γεροβασιλη.
Τόνισε δε ότι αυτή η προσπάθεια βρίσκεται στον αντίποδα αποτυχημένων εγχειρημάτων του παρελθόντος οπως ο εκσυγχρονισμός η επανίδρυση, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις απολύσεις Μητσοτάκη: “Θυμίζω την ιδεολογική εμμονή με βάση την οποία υο 2014 ή τότε πολιτική ηγεσία προχώρησε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων” επισήμανε.
«Η δική μας πολιτική στόχευση και πρακτική, βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα. Κι έχει ήδη διαφανεί από την πολιτική και από τις πρακτικές που ακλούθησαν οι προκάτοχοί μου. Ο οδικός μας χάρτης, είναι η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Δημόσιου Τομέα, μέσα από τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, με σταθερές αρχές τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Μια δημόσια διοίκηση φιλική κι ανοιχτή σε όλους, χωρίς προνομιακά συναλλασσόμενους μ’ αυτήν» ανέφερε, η κ. Γεροβασίλη.
Η νέα Υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι η διοικητική ανασυγκρότηση, με υπαλλήλους που θα στέκονται στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντί του και υπογράμμισε το σεβασμό τόσο το δικό της, όσο και των προκατόχων της προς τους δημοσίους υπαλλήλους και τόνισε ότι θα προχωρήσει στις όποιες αλλαγές με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης είναι η
αποκατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του πολίτη που συναλλάσσεται με το δημόσιο. «Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή σε όλους, είτε σε έναν, έναν ή στις συλλογικότητες που τους εκπροσωπούν».
Βερναρδάκης: Ανοίξαμε πολλούς δρόμους
Από την πλευρά του, ο Χρ. Βερναρδάκης, έκανε ένα σύντομο απολογισμό, σημειώνοντας ότι «ανοίξαμε πολλούς δρόμους».
Αναφέρθηκε στο μέχρι σήμερα νομοθετικό έργο και τις δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κυρίως στους νόμους για την Αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και τη δημιουργία Μητρώου Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, στην Επανασύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και σύσταση Ομάδας Υποστήριξης της Μεταρρύθμισης, στη υποχρεωτική Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων στο Δημόσιο, στην επέκταση και αναβάθμιση της βάσης των ανοιχτών δεδομένων του δημοσίου καθώς και στο προς ψήφιση νόμο για την Εθελοντική Κινητικότητα στο Δημόσιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάργηση των ιδιωτικών συμβάσεων στον τομέα του καθαρισμού, στο Δημόσιο.
Ο ίδιος σημείωσε ότι εργαλείο αποτέλεσε ο ν. 4369, για το μητρώο επιτελικών στελεχών. Επίσης αναφέρθηκε στο σύστημα αξιολόγησης, για το οποίο σημείωσε πρέπει «να εφαρμοστεί για να να μη βρεθούμε μπροστά σε περιοριστικές πολιτικές».
Αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία για ανοιχτή διακυβέρνηση και το νομοσχέδιο για την κινητικότητα και ακόμα σημείωσε στην προσπάθεια κωδικοποίησης της νομοθέσιας κάνοντας λόγο για έργο τομή.
Όπως είπε ο ίδιος από τη διαδρομή του, κατά την «αγάπη μερίδας κοινωνίας και ανθρώπων μέσα και έξω από τη δημοσία διοίκηση. Αναφέρθηκε στην συγκινητική επιστολή που έλαβε από την Κούνεβα όταν ρύθμισε τον τομέα της εγολαβίας στον κλάδο των καθαριστριών, σημειώνοντας: «Ολα αυτά θα αποτελέσουν όπλα μου στην επόμενη αποστολή που θα έχω στην κυβέρνηση».
«Η προσπάθειά μας ήταν να αποκαταστήσουμε τη σχέση του Δημόσιου Τομέα με την κοινωνία και να αναδείξουμε την προσφορά των δημόσιων λειτουργών. Σε αυτή την πορεία μάθαμε πολλά και εισπράξαμε την αγάπη και τη συμπαράσταση του κόσμου για πολλές από τις δράσεις μας» είπε ο Χρ. Βερναρδάκης εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η νέα Υπουργός θα συνεχίσει και θα διευρύνει το έργο του υπουργείου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ευχαρίστησε για τη συνεργασία τα στελέχη του υπουργείου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους συνεργάτες του καθώς και τον μέχρι σήμερα Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: