Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ό,τι Χειρότερο Ακούσαμε από τους Έλληνες Πολιτικούς το 2016

ΠΗΓΗ 

 Εντός, εκτός και επί τα αυτά της Βουλής ειπώθηκαν αστεία αλλά και ακραία πράγματα, πολλά από τα οποία έχουμε ήδη ξεχάσει. Ας τα θυμηθούμε.

Άλλη μια μνημονιακή χρονιά φτάνει στο τέλος της, με ακόμη ένα τσουρομάδημα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα βέβαια είναι ότι μπαίνουμε σε ακόμη μια χρονιά στην οποία θα συνεχίσουμε να ακούμε εκφράσεις όπως «βιώσιμο χρέος», «δανειστές», «μέτρα», «ύφεση», «χαμηλοσυνταξιούχοι», «περικοπές» και άλλα τέτοια όμορφα. 
Το 2015 ήταν by far η καλύτερη χρονιά από άποψη δηλώσεων και εξελίξεων - και πως να μην ήταν, αφού περιλάμβανε δυο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα. Ωστόσο με μια μικρή ανασκόπηση και αυτής της χρονιάς παρατηρεί κάποιος πως και το 2016 οι πολιτικοί μας δεν τα πήγαν άσχημα. Συλλέξαμε τις πιο ευφάνταστες δηλώσεις τους εντός και εκτός Βουλής και ελπίζουμε πως δεν έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. 

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; - Κωνσταντίνος Κατσίκης, Ανεξάρτητοι Έλληνες
Η δήλωσή του έγινε σε μια συζήτηση που έλαβε χώρα στη Βουλή, με θέμα την ίση μεταχείριση των ανθρώπων ασχέτως φύλου, εθνικότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού στην απασχόληση. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. είπε λίγο-πολύ πως η ίση μεταχείριση στην εργασία ανοίγει τον δρόμο για τα δικαιώματα που διεκδικούν τα ομόφυλα ζευγάρια και υποστήριξε πως υπάρχει ανάγκη οριοθέτησης του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των ανθρώπων. Σαν να μην έφτανε αυτό άρχισε να διερωτάται: «Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού της Ά Δημοτικού εάν η δασκάλα του κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί στο σχολείο σαν άνδρας;» και συνέχισε με την απορία «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω!».


Σύμφωνα δηλαδή με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. μάλλον θα πρέπει να υποβάλουμε κάποιο πιστοποιητικό straight σεξουαλικού προσανατολισμού για έχουμε ίσα δικαιώματα στην εργασία. Ο ίδιος βουλευτής είχε δηλώσει παλιότερα για το σύμφωνο συμβίωσης και πάλι από το βήμα της Βουλής πως «δεν έπρεπε να έρθει αυτή την περίοδο στη Βουλή ένα σύμφωνο συμβίωσης που αφορά μια μικρή ομάδα ανθρώπων όπως είναι οι ομοφυλόφιλοι, που είναι σεξουαλικά παρεκτρεπόμενοι». 
Όταν ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε ομιλία του με τη λέξη «Σύντροφοι»
Ήταν στο   φετινό     συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Πάνος Καμμένος ξεκινώντας την ομιλία του είπε: «Σύντροφοι και συντρόφισσες, φτιάξαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Ήμουν πολιτικός κρατούμενος» - Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968, ένα χρόνο περίπου μετά το πραξικόπημα που ανάγκασε την Ελλάδα να ζήσει τη μαύρη Επταετία. Εκείνο το διάστημα η οικογένεια του βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ ο πατέρας του –you know who- δραπέτευσε τον δεκαπενταύγουστο του 1968 για το Παρίσι. Λίγο αργότερα και το 6 μηνών μωρό-Κυριάκος πήγε με την υπόλοιπη οικογένεια να τον βρει, κάτι που του επέτρεψε το 2016 να χρησιμοποιήσει, ως ενήλικος πλέον, μια δήλωση που είχε κάνει τότε ο πατέρας του, πως «Είναι ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος σε όλο τον κόσμο».


Εννοείται βέβαια πως ο όρος «πολιτικός κρατούμενος» έγινε για άλλη μια φορά λάστιχο, αφού στο μυαλό του εν αναμονή πρωθυπουργού, πολιτικός κρατούμενος ήταν και ο ίδιος που αυτοεξόριστος προσπαθούσε να συνηθίσει τις παριζιάνικες πάνες, πολιτικοί κρατούμενοι ήταν και όσοι αντιφρονούντες στάλθηκαν για βασανιστήρια στη Γυάρο ή στις εγκαταστάσεις του ΕΑΤ-ΕΣΑ «διότι δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις». Το μόνο που δεν ακούσαμε εκείνη την ημέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν το ότι η πρώτη του φράση ήταν «Τρώγε το φαΐ σου, αγάπα το κελί σου, διάβαζε πολύ», την κλασική συνταγή δηλαδή των πολιτικών κρατουμένων.
Όταν ο Λεβέντης είπε ψύχραιμα να αγοράσουμε εξοπλιστικά και ας πεινάμε
Συγκεκριμένα βρήκε τη λύση, προτείνοντας να κοπούν 200 ευρώ από την κάθε σύνταξη για να εξοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις.
Κώστας Σημίτης για την προεδρία της Δημοκρατίας

Φέτος, ακούσαμε την πιο ΠΑΣΟΚ δήλωση από την Άννα Διαμαντοπούλου, όταν είπε πως ο Κώστας Σημίτης θα ήταν ενδεδειγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το 2019. Δεν πρόκειται για συνωνυμία, αλλά για τον γνωστό Σημίτη.  
«Τότε ο Πάνος (Καμμένος)... είχα την αίσθηση ότι ήταν ένα μπούλης» - Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός
Σε μια ομιλία του στην Νίσυρο, εκτός των άλλων, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πιστό του φίλο Πάνο Καμμένο. Θυμήθηκε την πρώτη του επίσκεψη στη Νίσυρο, όπου είχε συναντήσει και τον Πάνο Καμμένο, τότε βουλευτή της Ν.Δ. «Είμαι συγκινημένος που ήρθα στη Νίσυρο. Είχα έρθει ως φοιτητής με σλίπινγκ μπαγκ. Ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα τον Πάνο Καμμένο και ο ίδιος δεν το ξέρει. Ήταν το πανηγύρι της Παναγίας, ήταν πολύ συγκινητικά, με κρέας και βραστές πατάτες. Τότε ο Πάνος ήταν ένας πολιτευτής της Δεξιάς και είχα την αίσθηση ότι ήταν ένα μπούλης», είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας: «ο Πάνος ο Καμμένος ήταν ζεστός άνθρωπος, είχε λαϊκή αποδοχή και έπιανε κουβέντα σε όλα τα τραπέζια και το σχολίασα στη γυναίκα μου που ήμασταν από τότε μαζί».
Λίγο-πολύ τον είπε κάπως φλώρο, αλλά καλό παιδί, φίλο του. 

Ο «χημικός» Τόσκας 
Όταν ο Νίκος Τόσκας ψέκασε αρχικά τους συνταξιούχους που διαδήλωναν με χημικά, και στη συνέχεια δήλωσε πως τους καταλαβαίνει γιατί είναι και ο ίδιος συνταξιούχος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την Κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω» - Πάνος Καμμένος, ΑΝ.ΕΛ.
Και πάλι ο Πάνος Καμμένος μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη θεοκρατία του Ιράν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν όταν ξέσπασε η διαμάχη μεταξύ Ιερώνυμου και Φίλη, σε μια συνάντηση μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας - που όχι, δεν διαχωρίστηκαν ούτε και φέτος- ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. κοίταξε δακρυσμένος τον Αρχιεπίσκοπο και του είπε: «Μακαριότατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την Κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω». Φυσικά το τρίτο Μνημόνιο που ισχυριζόταν προεκλογικά πως δεν θα υπογράψει ποτέ, δεν τον έκανε να παραιτηθεί από τη θέση του, αλλά θα ήταν ικανός να «ρίξει» την Κυβέρνηση για ένα καλυμμαύκι.

Τα καλάσνικοφ απ' την Πάτρα 
Μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως σχεδιάζει συμπαραγωγή καλάσνικοφ με τη Ρωσία, για να τονωθεί η αμυντική βιομηχανία της χώρας. Δεν φτάνει που απ' όλες τις βιομηχανίες της χώρας θεώρησε πως πρέπει να τονώσει τη συγκεκριμένη, στο μυαλό του για κάποιο λόγο θεώρησε πως το ΝΑΤΟ  και η Ε.Ε θα συμφωνήσουν με το εγχείρημα μιας και σκοπεύει να τα φτιάξει στην Πάτρα και πως το μόνο που τον σταματάει προς στιγμήν είναι μια ψιλο-εκκρεμότητα με ένα εμπάργκο προς τη Ρωσία.
«Οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες» - Άδωνις Γεωργιάδης, Ν.Δ.
Σε ομιλία του στη Χίο, η ψύχραιμη φωνή της γαλάζιας παράταξης φώναξε πως «Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τους Νεοναζί
Πρώτα είδαμε τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Καστελόριζο, όπου μέλη της Κυβέρνησης έφτασαν στο νησί με Σινούκ παρέα με βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μετά απ' αυτό ο Νίκος Παρασκευόπουλος φλέρταρε ανοιχτά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και δήλωσε πως «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως, πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης». Ο Νίκος Παρασκευόπουλος μάλιστα υποστηρίζει πως «η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
Κυριάκος vs Γάλλοι Φιλόσοφοι
Σε μια προσπάθεια να φανεί πολύ μορφωμένος και αφού έκραζε τον Αλέξη Τσίπρα για τις φτωχές πανεπιστημιακές του γνώσεις, κάνοντας επίδειξη των τριών πτυχίων που έχει από κορυφαία πανεπιστήμια, ο πολιτικός κρατούμενος και αγωνιστής Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε ένα επικό αυτογκόλ μπερδεύοντας τους Γάλλους φιλοσόφους.
Ο όρος «Διάκριση των εξουσιών» αποδίδεται στον γάλλο φιλόσοφο του Διαφωτισμού Μοντεσκιέ. Ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ είχε μιλήσει για το κοινωνικό συμβόλαιο, μια θεωρία που αφορά τη νομιμότητα της εξουσίας του κράτους πάνω στο άτομο.

Παπασταύρου, ρε αχάριστοι 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όταν ο Γεωργιάδης είπε πως αν οι Έλληνες δεν ήταν αχάριστος λαός θα είχαν δώσει το όνομα του Παπασταύρου σε κάποιο δρόμο. Το όνομα του Παπασταύρου, του πρώην δεξιού χεριού του Αντώνη Σαμαρά,  βρέθηκε στη λίστα βρέθηκε στη Λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό 5,4 εκ. δολαρίων, αλλά και στα Panama Papers).
 The SYRIZA Inception 
Το καλοκαίρι τα ΜΑΤ θεώρησαν καλή ιδέα να ρίξουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στις καταλήψεις που φιλοξενούσαν οικογένειες προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, προχώρησαν σε 100 προσαγωγές, που οι περισσότερες από αυτές αναμένεται να γίνουν συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης των ανθρώπων που βοήθησαν τους πρόσφυγες να μείνουν σε ένα μέρος ανθρώπινο. Λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε όπως λέει την ποινικοποίηση των εγχειρημάτων αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους. Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».
Όταν ακούσαμε τον Νίκο Μιχαλoλιάκο να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες της Χίου
Ήταν με διαφορά ό,τι χειρότερο ακούσαμε φέτος. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής όχι μόνο επικρότησε τις δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις των «αγανακτισμένων πολιτών» αλλά στην ουσία ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη γι' αυτές, λέγοντας: «Αμέσως οι προοδευτικοί δημοσιογράφοι αυτής της χώρας πήγαν να ρίξουν την ευθύνη για τα επεισόδια σε ακροδεξιά στοιχεία, σε Χρυσαυγίτες. Ε, λοιπόν, ναι. Γι' αυτούς, όποιος Έλληνας αντιστέκεται είναι Χρυσαυγίτης. Αυτό για μας αποτελεί τίτλο τιμής. Η Χρυσή Αυγή είναι η εθνική αντίσταση της Ελλάδας». Για την ακρίβεια η δήλωση του δεν προκάλεσε καμιά ιδιαίτερη εντύπωση. Όλοι πλέον γνωρίζουμε τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Το χειρότερο είναι ότι κανένας δεν έκανε κάτι γι' αυτό. 


Όταν ο Κυριάκος απάντησε με σκίτσο του Αρκά στην «απειλή» του Τσίπρα για εξεταστική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: