Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων στην καθαριότητα του Δήμου Κοζάνης

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κοβεντάρειο αίθουσα στην Κοζάνη. Με κύριο θέμα την έγκριση του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής του ΟΣΕ κάτι όπου εγκρίθηκε οπότε τώρα θα πρέπει να «τρέξουν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα.
Ακόμα ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 40 μόνιμων εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και παράλληλα αποφάσισαν και για τις νέες συμβάσεις των 32 συμβασιούχων των ανταποδοτικών υπηρεσιών μέχρι 31/03/2018. «Δυστυχώς αυτή η ρύθμιση δεν καλύπτει το σύνολο των συμβασιούχων» ανέφερε ο κ Ιωαννίδης για τους εργαζόμενους τους οποίους δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είναι απόφαση της δημοτικής αρχής  αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας νομοθετικής ρύθμισης».
Επιπλέον για τις ελλείψεις σε προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς ανέφερε πως θα καλυφθούν με έκτακτο προσωπικό ΄χωρίς όμως να διευκρινιστεί αν θα είναι μετά από νέες προσλήψεις ή όχι. Τέλος ο κ Ιωαννίδης δήλωσε την συμπαράστασή του στους απλήρωτους εργαζόμενους της Euromedica τονίζοντας πως ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο θα συμβάλει στον αγώνα των εργαζομένων.
Από την μεριά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνη Γιώργος Χριστοφορίδης ανέφερε πως οι αγώνες τους ήταν αποτελεσματικοί μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων και τόνισε το θέμα των 8 υπαλλήλων από τους καθαριστές και τις καθαρίστριες των παιδικών σταθμών πως «δεν πρέπει να τους αφήσουμε ξεκρέμαστους» είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε λέγοντας πως είναι αδικία και παροτρύνοντας τη δημοτική αρχή να πιέσει τα συνδικαλιστικά τους όργανα προκειμένου να βρεθεί λύση για τους οκτώ εργαζόμενους που δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβασή τους.
Αξίζει να αναφέρουμε πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε η παράταξη μείζονος αντιπολίτευσης μετά από επιτολή που έστειλε ο επικεφαλής Λάζαρος Μαλούτας στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αντώνη Κύρινα.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: