Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΦΕΚ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2945/29.08.2017 τεύχος Β' η από 02.08.2017 Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) που υπεγράφη μεταξύ της της ΠΟΕ - ΟΤΑ και του ΥΠ.ΕΣ.



Στις διατάξεις της Ε.Σ.Σ.Ε. υπάγεται το προσωπικό με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου που απασχολείται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών και εφαρμόζεται αποκλειστικά στα Μέλη των Συλλόγων-Μελών που ανήκουν μόνο στην δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) όπως αυτό προκύπτει από το Μητρώο των Συλλόγων-Μελών της πιο πάνω συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Για την εφαρμογή της Ε.Σ.Σ.Ε. απαιτείται ονομαστική βεβαίωση του Συλλόγου-Μέλους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ότι οι εργαζόμενοι είναι Μέλη του καθώς και Βεβαίωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ότι ο Σύλλογος ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας.



Ειδικότερα στην ανωτέρω Ε.Σ.Σ.Ε.:

- προβλέπεται η χορήγηση επιπλέον ημερών κανονικής άδειας, μετά τη συμπλήρωση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος απασχόλησης, σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που απασχολούνται σε αποκομιδή απορριμάτων, ύδρευση, αποχέτευση, ασφαλτόστρωση κλπ

- η εβδομαδιαία απασχόληση των εργαζομένων που αναφέρονται στην Ε.Σ.Σ.Ε. ορίζεται σε 32 ώρες χωρίς μεταβολή των αποδοχών και του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων τους από την αιτία αυτή

- προβλέπεται η αποφυγή απασχόλησης των εγκύων εργαζομένων σε νυχτερινή βάρδια

- καταργείται η από 31 Ιουλίου 2009 Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.), (Φ.Ε.Κ. τ.Β΄1632/6-8-2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: