Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.



Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.: 1020
Προς:
1.      Υπουργό Εσωτερικών
      κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
                                                       Σταδίου 27
      101 83 - Αθήνα
2.      Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης
      κα Όλγα Γεροβασίλη
      Βασ. Σοφίας 15
      106 74 - Αθήνα
                                                
                                                 Κοινοποίηση:
1.      Υπουργείο Εσωτερικών
      Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης
      και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
      Διεύθυνση Προσωπικού Τ.Α.
      Σταδίου 27
      101 83 - Αθήνα
2.      Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
      Γεν. Δ/νση Διοίκησης Ανθρωπινού Δυναμικού
                                               Δ/νση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
      Τμήμα Πειθαρχικής Ευθύνης & Δεοντολογίας
      Βασ. Σοφίας 15
      106 74 - Αθήνα

ΘΕΜΑ: «Διακοπή άδειας ανατροφής Τέκνου στις περιπτώσεις μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας και επαπειλούμενης κύησης».

Με το υπ΄ αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/95/οικ.36130/27-10-2017 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δίδονται οδηγίες για την «Διακοπή άδειας ανατροφής τέκνου στην περίπτωση μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας ή επαπειλούμενης κύησης», όπως προβλέπεται από το άρθρο 53, παρ.2 του Ν.3528/2007, στους υπαλλήλους του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ.Δ., ενώ στο πρώτο έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης γίνεται αναφορά και στο προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, αυτό επανέρχεται με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του προαναφερθέντος εγγράφου, χωρίς όμως στο νέο έγγραφο να γίνεται αναφορά στο προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού για το οποίο προβλέπεται αντίστοιχη διάταξη στο Ν.3584/2007 (άρθρο 59).
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι για άλλη μια φορά, με ευθύνη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να δημιουργείται σύγχυση και αναβρασμός στους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού ισχύει ο Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007) και αρμόδιο Υπουργείο για την τροποποίηση των διατάξεων του και την ερμηνεία του είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.
Οι αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για θέματα που αφορούν στο προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού (Επιλογή Προϊσταμένων, Αξιολόγηση Προσωπικού, Λειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων, Κινητικότητα, κ.λπ.) αλλά και η ερμηνεία διατάξεων που αφορούν αποκλειστικά τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007) δημιουργούν σύγχυση και κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για ωμή παρέμβαση στα υπηρεσιακά ζητήματα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού αλλά και στις αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις που κάνει κατά καιρούς με μόνο στόχο την κατάργηση του Κώδικα των Υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διάλυσης των υπηρεσιών των Δήμων (βλέπε κινητικότητα).
Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του να προστατέψουν εδώ και τώρα την αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, αλλά και τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, και να βάλουν φρένο στις υπονομευτικές παρεμβάσεις από αναρμόδιους φορείς. Σε διαφορετική περίπτωση, η άμεση και δυναμική αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι μονόδρομος.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                             Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: